Myslete na vaši bezpečnost i na cestách. Jak sjednat cestovní pojištění?

Chystáte se do zahraničí? Lákají vás impozantní Alpy? Co je zásadní a co neopomenout při plánování cesty do zahraničí za užitím si nejen lyžování? Proč je prioritou výhodné cestovní pojištění? Jak je to s placením a výběry z bankomatu v zahraničí?

Než se vydáte na cestu do zahraničí

Před pár dny si manželka povzdechla, že to vypadá na další zimu strávenou doma. Nic proti naší malebné zemi, ale trocha změny občas není vůbec na škodu. Když se má žena rozplývala nad krásou zasněžených Alp, kde snad už byl každý kromě naší rodiny, vnukla mi tím myšlenku a podnítila k rozhodnutí, že je nejvyšší čas, abychom i my se vydali vstříc kouzlu Alp a užili si pořádné lyžování, o kterém jen slýcháme z vyprávění od známých, kolegů či čteme na internetu apod.

Nu, výběr je jasný, kouzlu Alp nejde odolat, zejména pokud jde o premiéru lyžování v zahraničí. Musím dát za pravdu manželce, že v tomto případě se jedná o perfektní volbu. Lyžování v Alpách nabízí dokonale upravené a dlouhé sjezdovky, takže si lze vskutku pořádně zalyžovat. A také je zde jistota sněhu, bez něj by to rozhodně nešlo. A tak nastává přípravná fáze aneb být náležitě připraven. Jak už to tak v mnoha domácnostech bývá, tu naši nevyjímaje, manželka přišla s podnětem, který byl schválen, ale veškerá příprava po finanční stránce zůstává na mně. A děti? Ty zažívají vzrůšo, pojedou na lyžovačku do Alp. Co více si přát?!

Děti si užívají svého plánování. Rozumějte, že v jejich podání jde o to, co vše musí vidět, jaké pokrmy a speciality ochutnat, co zabalit do svého zavazadla atd. Ano, byl pokus z jejich strany, že by to chtělo nové oblečení apod. Naštěstí jsme s manželkou dětskému nátlaku zdárně odolali. Manželka bude mít v kompetenci balení a dohled nad obsahem zabalených zavazadel, až nastane den D, zatímco já, hlava rodiny, musím obstarat a zajistit vše potřebné nejen ohledně financí.

Jak na výběr z bankomatu v zahraničí zdarma? Zvolte správnou banku

Při plánování cesty do zahraničí je nutné myslet nejen na hotovost, kterou budete potřebovat s sebou, tudíž si včas vyměnit peníze, ale také se lze těžko obejít bez výběru peněz na cestách. Však jde o věčné dilema cestovatelů, jak na dovolené vybrat hotovost, aniž by to razantně zasáhlo váš rodinný rozpočet. Podstata spočívá ve správném rozhodnutí při volbě banky, tj. zřízení a vedení osobního účtu.

Naštěstí jsem už tehdy dal na radu známého a zvolil mKonto. Jedná se o osobní účet, který se může pochlubit mnoha výhodami. Silnou stránkou jsou transparentní podmínky. Účet, který je zdarma. Nyní oceňuji a především využiju možnost výběru z bankomatu v zahraničí zdarma. Osobní účet mKonto je garancí pohodlí, spokojenosti a snadného ovládání bez jakýchkoliv skrytých poplatků.

Je to běžný účet, jenž je dokonalým řešením pro aktivní klienty. Pozitivní je, že nejen založení účtu je zdarma, online a smlouvu k podpisu přiveze kurýr, ale neustále využívám náležité výhody. I platební karta je zdarma. Díky mKontu budu moci využít i vybírání hotovosti v zahraničí bez problému. A to není zdaleka vše, co díky uvážené a promyšlené volbě osobního účtu využiji při naší cestě do zahraničí. Logicky jsem zjišťoval potřebné náležitosti ohledně financí u své banky. A nejen to, zajímal jsem se i o otázku bezpečnosti.

Jak vybrat cestovní pojištění?

V tomto případě jsem se nerozmýšlel, ale pouze zjišťoval a informoval se u své banky, jaké cestovní pojištění zvolit. Vždyť i banální nehoda bez sjednaného pojištění vás může po finanční stránce zruinovat. Cestovní pojištění by mělo být při každé zahraniční cestě, obzvlášť v případě, jako je ten náš. Přece jen při lyžování hrozí větší riziko potenciálního úrazu a nebezpečí.

Důležité je, že součástí cestovního pojištění jsou léčebné výlohy, z toho jsou hrazeny náklady na ošetření, hospitalizaci v nemocnici, transport apod. Stejně tak v rámci sjednaného cestovního pojištění mám k dispozici asistenční službu, kterou lze kontaktovat v jakoukoliv denní i noční hodinu, a dostat pomoc v rodném jazyce, ale i následné vyřízení pojistné události je snadnější a rychlejší.

Díky své bance si mohu vybrat z nabídky, která zahrnuje osobní i rodinné cestovní pojištění. Zvolil jsem rodinné pojištění, které se vztahuje na manželku i libovolný počet dětí do 18 let věku.

Výhody cestovního pojištění

Platnost cestovního pojištění po celém světě, neomezený počet zahraničních cest, prospěšný balíček pro celou rodinu. Pojištění se vztahuje na každý den, tím odpadají starosti, abyste mysleli na sjednání pojištění před každou cestou do zahraničí. Pojištění jak léčebných výloh, tak i zodpovědnosti.

Zkrátka když máte zřízen osobní účet ve správné bance, jde pak vše mnohem snadněji.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Koupelna podle chlapa

Jaká střešní krytina je nejlepší